Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης − Αρχιμάγειρας (chef)
Η Ελλάδα είναι μια χώρα, παγκοσμίως διάσημη για την κουζίνα της, γεγονός που καθιστά το επάγγελμα του μάγειρα από τα πλέον δημοφιλή, με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.
Η Τέχνη της Γαστρονομίας έχει καθιερώσει επαγγελματικά πολλούς chef, οι οποίοι έχουν γνωρίσει κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση μέσα από τη δουλειά τους, με ιδιαίτερα υψηλές οικονομικές απολαβές.
Η Μαγειρική, ως επάγγελμα, διακρίνεται για:
- Την έντονη απορρόφηση των νέων επαγγελματιών, καθώς παραμένει ένας ακόρεστος κλάδος
- Τις διευρυμένες προοπτικές εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό
- Τη δημιουργικότητά και τη φαντασία, εξαιτίας της πληθώρας των εφαρμογών της
- Τις αμέτρητες ευκαιρίες εξέλιξης που παρέχει, μέσω της διαρκούς επιμόρφωσης
Η Ειδικότητα
Τα παρακάτω προϊόντα και υπηρεσίες συνθέτουν τους θεματικούς άξονες απασχόλησης του :
Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)»
Αναλαμβάνεις την οργάνωση και λειτουργία επαγγελματικής κουζίνας
Ελέγχεις την ποιότητα των πρώτων υλών
Γνωρίζεις και εφαρμόζεις τους κανόνες υγιεινής στις μονάδες μαζικής εστίασης
Τηρείς τις αγορανομικές διατάξεις
Ελέγχεις την αγορά και τις τιμές των τροφίμων
Παρασκευάζεις εδέσματα άριστης ποιότητας
Παρουσιάζεις και διακοσμείς τα εδέσματα
Έχεις γνώσεις για τον τεμαχισμό και την απόδοση των κρεάτων, πουλερικών, ψαριών στη Μαγειρική
Συνθέτεις menu, για κάθε περίσταση
Μαθήματα Ειδικότητας
- ΓΑΛΛΙΚΑ
- ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
- ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Ι
- ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Ι
- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ
- ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
- ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
- ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
- ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
- ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
- ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙ
- ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΙ
- ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙΙ
- ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ
- ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ Ι
- ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ – ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
- ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ
- ΑΓΓΛΙΚΑ
- ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
- ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ IV
- ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΙΙ
- ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Εργαστήρια
Το ΙΕΚ TOMH διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του.
Επαγγελματική Αποκατάσταση
Μερικοί από τους χώρους επαγγελματικής αποκατάστασης είναι οι εξής:
Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» στα ΙΕΚ ΤΟΜΗ, μπορείς να εργαστείς σε:
Ατομική επιχείρηση
Ξενοδοχεία (σε Ελλάδα και εξωτερικό)
Εστιατόρια (σε Ελλάδα και εξωτερικό)
Κρουαζιερόπλοια
Νοσοκομεία (ιδιωτικά και δημόσια)
Παιδικούς σταθμούς (ιδιωτικούς και δημόσιους)
Camping – Κατασκηνώσεις
Καζίνο
Εταιρείες Catering
Εταιρείες τροφίμων
Εταιρείες παροχής διαιτολογικών προτάσεων και γευμάτων
Έντυπα με αντικείμενο τη Μαγειρική Τέχνη
Τηλεοπτικές εκπομπές